Wat cliënten over mij zeggen

“Ik vond het heel spannend om aan het traject te beginnen. Het was een tijd geleden dat ik zoveel aandacht bij mezelf heb gelegd, en terwijl ik heel goed wist en aanvoelde dat het belangrijk was, zag ik op tegen de confrontatie met mezelf. Achteraf ben ik heel blij dat ik me heb aangemeld. Ik ben meer bij mezelf gekomen tijdens dit traject. Ik heb meer begrip voor mezelf, maar ook voor hoe ik met situaties omga en hoe ik in elkaar zit. Dit maakt me blij, want toen ik me aanmeldde was ik dit voor mijn gevoel een beetje kwijt. Ik wil je nogmaals heel erg bedanken voor alles. Ik hecht enorm veel waarde aan de sessies die ik heb gehad.
Ik zou zo’n traject aanraden aan iedereen die dichter bij zichzelf wil komen en wil leren om meer naar zichzelf te luisteren. Het traject kan je goed helpen als je onzeker bent over jezelf, jezelf beter/opnieuw wilt leren kennen en voor jezelf wil leren kiezen.
” – Jip 

“Tijdens onze gesprekken voelde het altijd heel vertrouwd, ik vond het fijn om mijn hart te luchten en jij kwam elke keer met inzichten en methodes die mij nu heel erg helpen om dingen anders aan te pakken. Ik heb het idee dat ik een korte tijd antwoorden heb gekregen die ik zelf nooit had gevonden. Door die antwoorden kan ik mezelf veel beter accepteren, dit geeft veel rust! Nogmaals heel erg bedankt voor alles! Ik vond het fijn en heb veel geleerd!” – Maxime

“Onze zoon had na het behalen van zijn HAVO-diploma een tussenjaar. Als onderdeel hiervan wilden wij hem graag een coachingstraject bij Barbara aanbieden omdat we zagen dat hij moeite had met zichzelf te motiveren, keuzes te maken en zijn mogelijkheden te benutten.
Na een (telefonisch) intake gesprek waarin Barbara ons alle ruimte gaf onze input te geven, is onze zoon een traject van 5 gesprekken met haar aangegaan. De afspraak daarbij was dat wij als ouders alleen onderdeel van het proces zouden worden indien daar aanleiding toe was en onze zoon daarmee zou instemmen. Het traject verliep verder alleen tussen hun twee.
Gaandeweg het proces merkten we dat onze zoon de keuzes die hij maakte beter uitsprak en er ook beter aan vasthield. Die duidelijkheid was even wennen, maar was voor hem en voor ons ook heel prettig. Voor ons was het ook een eye-opener dat we onze (goedbedoelde) beschermende houding naar hem moesten loslaten en hem zijn gang moesten laten gaan. Het traject bij Barbara heeft onze zoon erg geholpen om zijn zelfstandigheid te vergroten en heeft ons geholpen om hem daarin de ruimte te geven.
Inmiddels is hij met zijn vervolgopleiding begonnen en heeft het erg naar zijn zin. Recentelijk is hij op kamers gaan wonen en we hebben hem vol vertrouwen daar heen verhuisd.
Een coachingstraject kan je kind inzicht geven in onbewust ingesleten patronen die kunnen hinderen om de aanwezige potentie van je kind te benutten. Barbara is een warme en toegankelijke coach die tegelijkertijd scherp in de gaten heeft wat er speelt en de juiste vragen stelt om zelf inzicht te krijgen. We vonden het heel prettig dat Barbara ons eerst de ruimte gaf voor ons verhaal om pas daarna het traject met onze zoon te starten. Met de afspraak dat wij alleen weer betrokken zouden worden indien hij daarmee instemde creëerde Barbara een veilige omgeving voor hem waarin hij alles kon zeggen wat nodig was. Wij zijn erg blij dat onze zoon voor Barbara gekozen heeft als coach.” – Anoniem

“Ik kwam bij je langs met de vraag hoe ik mezelf beter kon stimuleren om dingen te doen die ik niet helemaal leuk vond om te doen. Mijn grootste aha moment was dat ik ook nee tegen mijn ouders kon zeggen. Als zij mij  vragen om iets te doen en ik heb daar geen zin in, kan ik gewoon nee zeggen. Het resultaat van onze gesprekken is dat ik meer plezier heb in dingen die ik doe en de dingen die ik wat minder leuk vind, doe ik met minder moeite. Ik zou je aanraden bij andere mensen omdat de gesprekken die we hebben gehad erg hebben geholpen, de gesprekken verliepen erg prettig (de sfeer was goed) en het helpt iemand een andere kijk op het leven te geven.” – Hidde-Jan

“Ik kwam bij je met behoefte aan spiegeling​ en feedback. Door je rust en scherpte​ vond ik bevestiging én kon ik mijzelf aanscherpen.” – Saskia

“Doordat jij mij de juiste vragen stelde, kwam ik er achter dat ik voor een groot deel het antwoord wel wist hoe ik het de volgende keer beter kan doen. De handvatten die jij aanreikt werken verhelderend  en zetten je op het goede been. Daarnaast kom je over als een prettig en betrokken persoon waarbij iemand zich snel vertrouwd zal voelen waardoor iemand zich snel(ler) bloot zal durven geven.” – Sylvia

“De coachingsessies en oefeningen gaven me een groot inzicht in mezelf. Ik heb mijn gevoeligheid ongelooflijk serieus te nemen. Mede daardoor kan ik me veel meer openstellen en me beter afsluiten als het niet uitkomt.
Barbara heeft een krachtige rust, die ze in het over- en weer inbrengt. Als mensen denken alle tools in huis te hebben, kan zij je nog wat dieper halen om meer van je eigen mogelijkheden gebruik te maken. Heel fijn: je hoeft niet zo hard te werken. In alle ontspanning voert ze me met zich mee.” – Lianne

“Barbara creëerde een veilige omgeving, waarin ik mezelf kon zijn en laten zien. Hierdoor was ik in staat om samen met haar tot nieuwe leerzame inzichten te komen.”

“I think you are the best teacher! The way you teach makes me understand what I’m doing. And  you’re patient, I don’t feel like a complete fool when I make mistakes.”

Over een workshop: “Tijdens de oefeningen kreeg ik een helder beeld over mijn kernwaarden en overtuigingen. Hierdoor werd een probleem herleid tot datgene wat je wilt nastreven. Een positief uitgangspunt dus om mee verder te gaan. Tijdens de workshop kwamen de oplossingen bijna als vanzelf (door de oefeningen, vragen en te luisteren naar de ander). Het vervolgens uitvoeren in de praktijk vind ik lastiger maar de bewustwording blijft.
Kleine aanpassingen kunnen al zorgen voor een groot verschil.Het cadeau aan mezelf was zinvol. De sfeer was rustig en “Je mag er zijn”.
Barbara warm, open en professioneel.
Een aanrader.” – Sandra