Dit ben ik

Ik heb veel geworsteld in mijn leven. Dat klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar toch is het de reden dat ik jou goed kan helpen.

Tot mijn veertigste was ik erg onzeker van mijzelf, voelde me anders en wist ergens wel dat ik wat te bieden had, maar het kwam er niet uit. Ik dacht dat ik alles verkeerd deed, was niet spontaan, klapte dicht, en vond het erg ingewikkeld om met anderen om te gaan.

Ik ben inmiddels drieënvijftig jaar en kom uit een gezin met 4 oudere zussen en een broer. Geboren en getogen in Maassluis. Studeren deed ik in Rotterdam, en daar heb ik lang gewoond, tot mei 2023. Nu woon ik in Noorwegen.

Ik ben vrij ‘kabbelend’ opgegroeid, en toch was er genoeg om me niet optimaal te voelen. Juist over dat sociaal-emotionele vlak wilde ik leren. Hoe kun je lekkerder in je vel zitten in contact met anderen, spontaner zijn? Zeggen wat je te zeggen hebt en er niet steeds jezelf over op je kop geven?

Mijn ouders dachten waarschijnlijk net als ik dat ik niet in zeven sloten tegelijk zou lopen. Wel wist ik dat ik onzeker was, en ik zou ontdekken dat ik veel moeite had met grenzen aangeven. In mijn jeugd wist ik dat nog niet zo, ik was een ’thuiszitter’, geen hanger.

Mijn vader overleed toen ik 16 was. Dat was een klap, die ik pas veel later verwerkt heb, gewoon omdat ik niet wist hoe!

Na mijn opleiding Communicatie en vormgeving, na het op jonge leeftijd krijgen van mijn zoon, na mijn switch naar de PABO en na een aantal jaren voor de klas, ben ik bij Phoenix Opleidingen mijn opleiding gaan doen om mensen te begeleiden. Dat is de beste beslissing in mijn leven geweest, want dit WIL ik doen, mensen helpen zich weer prettiger te voelen.

Inmiddels ben ik professioneel coach; ik combineer mijn eigen levenservaring met beproefde methodieken en theorieën.

Dat wat je zelf meemaakt is een krachtige leerschool: ervaringsleren. Ik pas het toe in mijn coaching. Ik laat je voelen hoe iets is en hoe iets anders kan. Je emoties zijn daarvoor een belangrijke raadgever.

Ik heb een grote passie voor persoonlijke groei, ik word er heel blij van als mensen lekkerder in hun vel komen te zitten of zorgen achter zich laten. Ik houd er van als mensen vrijer en autonomer worden, makkelijker doen wat zij willen, en wat goed is voor hen, en in dit proces het contact met anderen kunnen behouden of verbeteren.

 

“Hoe ik jou zou omschrijven? Hier hoef ik niet lang over na te denken: Je bent lief, zorgzaam, veilig en betrouwbaar.” – Jip

En waarom bast?

*Een bast is voor een boom de grens tussen de wereld buiten en de wereld binnen. Voor een mens is dat de huid. Hoe ga jij om met de buitenwereld?

* Je bast is dat deel van je lijf met je hart en je buik, met alle gevoelens die zo belangrijk zijn om mee te nemen in het contact.

* De Egyptische kattengodin van vruchtbaarheid en levensvreugde.

* Ik kan basgitaar spelen en houd zo van de diepe tonen die de muziek dragen.

* En het zijn de twee letters van mijn voor- en achternaam: Barbara Steeman. Ik woon sinds mei 2023 in Vråliosen, Noorwegen. Daar heb ik mijn praktijk en ik coach online via Zoom.

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan doen? Neem contact op.

Ja ik wil meer weten!